Чи можна мамі, що годує печиво, яке корисне

Грудне вигодовування є особливим періодом в житті жінки. Харчування молодої мами повинно бути максимально цінним, але в той же час і безпечним для дитячого організму. При лактації важливо уникати споживання шкідливих продуктів, оскільки всі речовини безпосередньо надходять в молоко.

Чи можна печиво при грудному вигодовуванні?

Це питання хвилює багатьох жінок, адже в період годування часто хочеться побалувати себе солодощами.

Користь і шкода

Під час вагітності та лактації у багатьох жінок з’являється бажання споживати більше солодкого і калорійного. Дієтологи рекомендують утримуватися від борошняного і солодкого. Вони не несуть особливої ​​цінності для організму майбутньої мами, але призводять до набору зайвої ваги та підвищенню рівня цукру в крові.

При захопленні вуглеводною їжею підвищується ризик народження дитини з надлишком маси тіла.

В даний час кондитерські фабрики випускають солодощі з великою кількістю консервантів. Вони дозволяють значно продовжити термін придатності виробу, але це не є корисним. Щоб випічка була більш ароматною і смачною, в неї додають підсилювачі та штучні ароматизатори. Ці речовини здатні завдати шкоди майбутній дитині. Дитина може народитися зі схильністю до алергічних реакцій, порушенням роботи імунної системи.

Солодке під час вагітності

Акушери-гінекологи не рекомендують в період виношування малюка споживати печиво та інші некорисні солодощі.

Під час вагітності лікарі радять замінити подібні кондитерські вироби на наступні продукти:

  • домашню випічку;
  • мармелад;
  • пастилу;
  • сухофрукти;
  • зефір;
  • желе;
  • шоколад;
  • мед.

У багатьох жінок з’являється бажання споживати більше солодкого в перший триместр. Саме в цей період, коли йде закладка органів і систем майбутнього малюка, важливо виключити з щоденного раціону все шкідливе і ввести максимально корисні продукти.

Якщо вагітна занадто обмежує себе в солодощах, може розвинутись депресивний настрій, слабкість. Щоб цього не відбувалося, жінкам рекомендується вживати тільки якісну випічку, яка не містить барвників і консервантів та інших шкідливих речовин.

Яке печиво при грудному вигодовуванні дозволяється

Під час лактації жінкам можна ввести в своє меню галетне печиво. Воно низькокалорійне і не містить маргарину, молочних продуктів та підсилювачів смаку. Такий продукт має тривалий термін придатності.

Галетне печиво при грудному вигодовуванні в перший місяць після пологів може замінити всі інші кондитерські вироби. Воно не викликає алергічні реакції у малюка і зазвичай не сприяє розвитку порушення стільця.

Вівсяне печиво при грудному вигодовуванні також вважається корисним, оскільки в ньому міститься багато клітковини. Воно швидко насичує організм, не викликаючи роздратування травного тракту у жінки і дитини.

Пісочне печиво не показано під час лактації, оскільки готується воно на маргарині.

Цей продукт вкрай шкідливий для імунної та травної систем малюка. Вироби в шоколаді здатні викликати діатез у дитини. Від них вкрай важливо відмовитися на весь період лактації.

Печиво при грудному вигодовуванні з цукатами допускається вживати в невеликих кількостях, але вводити його в своє меню жінка повинна поступово. Та ж рекомендація стосується випічки з кокосом. Зазвичай вона не сприяє розвитку алергії у дитини і не викликає коліки.

Під час лактації молодим мамам важливо стежити за своїм раціоном харчування. Продукти, які можуть стати причиною висипань і порушення стільця у немовляти, жінки повинні споживати потроху і з великою обережністю.

Куплені солодощі краще замінити домашньою випічкою, виготовленою на вершковому маслі і натуральних ароматизаторах у вигляді кориці і ваніліну.

Сподобалась стаття? Будь ласка, поділіться зі своїми друзями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: